[Drammens Tidende]Den eksklusive bilen var hentet fra Tyskland hvor en kjøper hadde betalt 190.000 euro for den. Med en kurs på 9,86 blir det nesten to millioner kroner, men prisen er uten toll og avgifter.

Kjøperen hadde hyret et transportfirma til å hente bilen til Norge, og søndag kveld sto bilen parkert på firmaets lukkede parkeringsplass på Lierstranda.

Ble fristet

En ansatt i firmaet falt da for fristelsen til å prøve den superspreke bilen. Han hadde egentlig fri, og hadde ikke lov å kjøre bilen.

Prøveturen ble ikke lang. Han hadde drukket alkohol, og krasjet i et gjerde inne på parkeringsplassen. Lamborghinien fikk skader i fronten.

Den ansatte fortalte selv sjefen om uhellet. Politiet ble varslet og den ansatte, en litauer i begynnelsen av 30-årene, ble pågrepet. En alkotest viste at han hadde over to promille.

Den ansatte er ikke ansatt i firmaet lenger. Han ble oppsagt, ifølge politiet.

Mannen har ingen annen tilknytning til Norge enn jobben. Politiet var derfor redd for at han skulle forlate landet, og tirsdag fremstilte de ham for fengsling.

Mannen fremsto svært alvorstynget i retten i Drammen. Han var rødsprengt rundt øynene, og så stort sett ned i gulvet.

– Det er en angrende synder, sier mannens forsvarer, advokat Ketil Magnus Berg.

Mannen har tilstått at han drakk alkohol før kjøringen og at han kjørte en bil han ikke hadde lov å kjøre. Tilståelsen gjorde at politi og forsvarer ble enige om at saken kunne gå som en tilståelsessak. Det betyr at saken dømmes i ekspressfart, og han kan gå rett på soning.

– Et øyeblikks dumt valg

Politiet mener at mannen bør dømmes til fengsel i 50 dager, og viser til at han hadde svært høy promille. Alkotesten viser at han hadde promille over to, og at kjøreturen endte med skade. Da politiet kom var han så beruset at han ikke var i stand til å avhøres.

Siktede pustet tungt da han hørte aktors forslag om 50 dagers fengsel. Han er i Norge for å forsørge familien, og er bekymret for hvordan de skal klare seg når han må i fengsel.

– Et øyeblikks dumt valg gjør at han mistet jobben, må i fengsel, mister førerretten og kan bli utvist. Kona er hjemme med tre barn på minimal støtte, og han forsørger familien. Dette rammer ikke bare ham, men hele familien, sier forsvarer Berg.

Han mener forslaget til straff er for strengt. Han viser til at mannen selv varslet om det som skjedde, og har samarbeidet med politiet slik at saken kan behandles raskt.

– Det viser en usedvanlig vilje til å rydde opp i det han har rotet seg inn i, sier han.

Drammens Tidende har gjentatte ganger kontaktet firmaet hvor mannen jobbet, men daglig leder har ikke svart.