– Svartmaling av Djuvik om VA-avgifter

Av
DEL

MeiningarI forrige kommunestyremøte så vi representanten Djuvik med flere bruke dette som en arena til å slå politisk mynt på en feilberegning.

Saken er den at avgiftsnivået sank betydelig fra fjorårets (2019) nivå på grunn av at det vart lagt til grunn for høgt tal abonnenter i beregningene. Dette medfører at VA nå går med underskudd.

Kommunen kan selvsagt ikke, i likhet med andre virksomheter selge 100-lapper for kr 50,-.

Når vi nå søker å rette dette, altså å vedta satser som ligger på tilsvarende nivå som 2019, så kommer representanten Djuvik med flere på banen og kaller dette en avgiftsøkning, og svartmaler Kinn Kommune for å øke avgiftene: – Kinn er verst i klassen på høge avgifter

Dessverre ser vi at når Djuvik går ut på denne måten, så er det mange som velger å «tute med ulvene», og vi oppnår egentlig bare å snakke ned egen kommune. Kristian Æsøy påpeker i et leserbrev at noen må ta konsekvensene av denne feilen. Det er jeg helt enig i.

Det første en må gjør når en ha gjort en feil er å vedgå det, og deretter rette feilen. Feilen er vedgått, og ansvaret for å få fattet vedtak for å rette feilen ligger nå hos oss politikere i kommunestyre.

Sist men ikke minst, i Florø får bedrifter i kategori 7 og 8 med nye avgifter en reduksjon i forhold til 2019-nivå, noe som vil bidra til å styrke deres konkurransekraft. Dette budskapet drukner dessverre i svartmalingen til Djuvik.

Skriv ditt lesarbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppmodar lesarane til å bidra med sine synspunkt, både på nett og i papir

Artikkeltags