Suste inn til sprintgull!

Øyvind Strømmen Kjerpeset ga alt på 100-meteren.

Øyvind Strømmen Kjerpeset ga alt på 100-meteren. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Øyvind Strømmen Kjerpeset suste inn til seier på selveste 100-meteren under junior-NM i friidrett fredag.

DEL

Florø-gutten, som først og fremst er kjent for sine gode egenskaper på noe lengre distanser, beviste at han også har eksplosivitet og høy toppfart i beina. På 100-meterfinalen i Overhalla kom 21-åringen som ei kule på slutten - og tok gullet foran favoritten Nikolai Bjerkan fra Tromsø.

– Fy flate! Dette var gøy, gliste Kjerpeset til Firdaposten etter gulløpet.

Florø-gutten ble klokket inn til ny personlig rekord på 10,73.

– Nydelig! Den gamle rekorden min var på 10,80 og ble satt innendørs, gliste Kjerpeset - som på toppen av det hele hadde 0,7 sekundmeter i motvind under gulløpet. Det sier alt om hvor sterk prestasjonen var.

Overrasket

– Starten var ikke hundre prosent, men etter 50 meter så jeg at jeg tok innpå. Jeg visste jeg at jeg kunne løpe bra, men kanskje ikke så bra, jublet 21-åringen.

At han var en smule overrasket, er ikke å overdrive.

– Jeg trodde ærlig talt ikke formen var så bra. Jeg har følt meg sliten i det siste, medga Kjerpeset - som dermed fikk en solid opptur etter at drømmen om å kvalifisere seg for VM i Moskva brast.

– Jeg gjorde flere desperate forsøk på å klare kravet, og følte meg helt utlada etterpå. Nå skulle jeg egentlig bare slappe av og få tilbake overskuddet, smilte florøværingen - som åpenbart har klart det siste fortere enn han hadde regnet med.

– Jeg føler meg sprek, sa gullvinneren - som fort kan plukke med seg flere medaljer hjem til Florø denne helga.

To sprintgull?

Lørdag skal han i aksjon på 400 meter - og søndag er det 200. Kanskje blir det et nytt sprintgull på den sistnevnte distansen. På spørsmål om han selv vil utrope seg til favoritt, svarer i hvert fall Kjerpeset:

– Jeg vil nok kalle meg det, ja.

Kjerpesets klubbkamerat i Florø, Jostein Joshua Fossøy, var for øvrig også nær ved å kvalifisere seg til gårsdagens finale. Han ble nummer tre i sitt semifinaleheat - med tiden 11,35. Det ble akkurat for svakt til å sikre seg plass i finalen.

Stavhopper Daniel Hessvik Holm fra Svelgen sikret seg for øvrig sølvmedalje i U23-klassen i stavsprang. Unggutten endte med 4.10 som resultat - etter å ha revet tre ganger på 4.20.

Artikkeltags