Nest-Sotras keepertrener utestengt etter grove Twitter-meldinger

Erlend Johansen blir utestengt.

Erlend Johansen blir utestengt. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Nest-Sotras reservekeeper og -trener Erlend Johansen må sone to kampers karantene etter å ha langet ut mot dommere på Twitter. – Liten sjanse for at Oslo-folket hører på en stril, sier han til BA.

DEL

Utestengelsen ble offentliggjort av Norges Fotballforbund tirsdag.

30. september la Johansen ut to meldinger på Twitter hvor han med svært grov språkbruk beskrev hvordan han følte dommerne i 1. divisjon jobbet mot eget lag.

«Å reise rundt i dette landet å bli pisset på av dere helg etter helg har vært en opplevelse. Det holder nå. Ta å sende ut noen dommere med ryggrad neste helg å kall tilbake sirkusklovnene.", var den ene meldingen.

Norges Fotballforbund sammenligner saken med da John Arne Riise langet ut mot en dommer foran åpent TV-kamera i 2016. Thomas Lehne Olsens dommerutblåsning denne sesongen ble også vurdert, men disiplinærutvalget peker på at språkbruken til Johansen er «grovere» enn i saken med LSK-spissen.

– Kalte bare alle ubrukelige ...

– Jeg får vel ikke lov å uttale meg mer, tror jeg! NFF får styre på, og har bestemt seg for at dette skal tas, sier han til BA om utestengelsen.

– Kan du forstå at de reagerer?

– De har sammenlignet den med Riise- og Lillestrøm-saken, men jeg har ikke kalt noen spesielle dommere noe. Jeg har bare kalt alle sammen ubrukelige, humrer Johansen.

– Vil jeg skal legge meg paddeflat

– Det viktigste var å få frem et budskap.

– Føler du at du fikk til det?

– Planen var å få Christian Gauseth til å vise på Eurosport hvor sykt dette har vært for oss, og han konkluderte med det samme. Sånn sett var det greit å få ut litt frustrasjon.

– Disiplinærutvalget kan heller ikke se at det er avgitt noen uforbeholden og uoppfordret unnskyldning fra Erlend Johansens side, skriver utvalget på NFFs nettsted.

– NFF vil at jeg skal legge meg paddeflat, men jeg kommer ikke til å gjøre det. Jeg har beklaget ordlyden, den burde vært mildere, men jeg står for hovedbudskapet: At nivået på dommerne er for dårlig, og at det har slått kraftig ut for oss, sier Johansen.

Håper på dommereffekt

– Tror du uttalelsene dine vil ha noen effekt på dommerne?

– Vi så en effekt mot Notodden nå, det ble jo en fair kamp. Og den vant vi, ler Johansen.

– Jeg vil ikke dommerne noe vondt, det er mange hyggelige og flinke dommere er ute. De fleste tar nok meldingene mine som god humor. Men så har de nok også fått med seg disse situasjonene nå. Jeg vet ikke hvordan det slår ut, men jeg kan bare håpe det blir mer rettferdig dømming fremover – og at vi tar en kvalifiseringsplass, sier Johansen.

Han vurderer å anke, men legger ikke mye håp i det.

– Det er vel liten sjanse for at Oslo-folk hører på en stril, humrer keepertrerenen, som også er Nest-Sotras eneste reserve bak målvakt Egil Selvik.

– Egil har tre gule kort, så vi får håpe det går bra.

– Noen utespillere som kan steppe inn?

– Alexander Dang mener han er en god keeper. Han har temperamentet, og er jo en spesiell fyr, så kanskje han har et poeng!

Karantenen betyr at Johansen ikke blir å finne på Nest-Sotras benk mot Sandnes Ulf og Tromsdalen.

Artikkeltags