Gjennombrudd for Hallgeir

Av

STJØRDAL Hallgeir Aalvik har fått et aldri så lite gjennombrudd i dette Landsskytterstevnet. Eikefjordingen som bor i Bergen og skyter for Florø, var bare ett poeng unna å få plass på kongelaget.

DEL

Baneskyting:Han benyttet banestevnet til å pynte på bestenoteringen. Aalvik prikket inn 244 poeng og skjøt ett poeng mer enn han gjorde på Voss for seks år siden, da den forrige bestenoteringen ble satt. Hallgeir som det siste året har fått eksperthjelp og gjennomført mange treningsøkter sammen med en skytterkonge, innrømmer at han hadde visse forventninger til årets LSS.

-Jeg har helt klart blitt en bedre skytter etter at jeg kom i kontakt med Jon Olav Ågotnes som har vært en slags mentor for meg. Han kan utrolig mye om skyting og det har vært lærerikt og ikke minst motiverende å ha mulighet for å trekke veksler på hans kompetanse. Jeg har trent målrettet etter at jeg kom inn under hans vinger. Ågotnes har hjulpet meg på mange områder, sier Aalvik.

Har latt seg inspirere

Han har latt seg inspirere til å trene og ikke minst trene mer målrettet enn noen gang. Det har gitt resultater for eikefjrdingen som er i ferd med å bli en toppskytter. Mye på grunn av det gode samarbeidet med en av landets beste skyttere. Men mest på grunn av treningsiveren og at han er så dedikert. Hallgeir har også skjønt at det er mye annet som påvirker et godt resultat.

Jon Olav Ågotnes har flere ganger innprentet at jeg ikke må være redd for å mislykkes.

Hallgeir Aalvik, Eikefjord skyttarlag

-Jon Olav har lært meg at det er mer enn selve skytingen som avgjør hvor mye du får anvist. Det handler både om teknikk, skytterstilling, ammunisjonsvalg, det våpentekniske og det fysiske aspektet. Jeg prøver derfor å se helheten, sa han som sikret seg den gjeve banemedaljen under LSS i Bodø.

Der var da at 1989-modellen for alvor begynte å få troen på at han kan bli en god skytter.

Fortsetter satsingen

Hallgeir Aalvik hadde som mål å få se 240-tallet på den innledende baneskytingen. 29-åringen ville ikke legge lista høyere selv om han har skutt betydelig bedre både på trening og mindre stevner. På trening har det faktisk blitt 247 poeng. Den energiske femteklassingen legger imidlertid ikke skjul på at det er stor forskjell på å legge seg ned på standplass på trening og i stevner.

-Jon Olav Ågotnes har flere ganger innprentet at jeg ikke må være redd for å mislykkes. Han har bevisstgjort meg i forhold til det. Jeg må innrømme at lysten til å prestere og ambisjonsnivået har blitt høyere etter at jeg kom i kontakt med han. Det er utrolig inspirerende å tenke på at jeg i mine beste stunder ikke er langt bak de beste, sa Aalvik etter oppløftende skyting på LSS og ellers i år.

Artikkeltags