Florøs eventyr i norsk toppfotball er nå dessverre definitivt over, etter totalt 8 sesonger i 1. og 2. divisjon. Det er fortsatt 3 kamper igjen av sesongen, men sjansen til å holde seg i 2.divisjon har gått tapt.

Det har vært mange oppturer i løpet av disse årene og som supporter sitter jeg igjen med mange veldig gode minner. I tillegg til de kampene alle husker, som f.eks. seieren i opprykkskampen mot Nest-Sotra i 2016 og storseieren mot Mjøndalen året etter, så vil jeg trekke frem kampen borte mot Start i 2017, der det var over 8000 tilskuere på stadion i Kristiansand. Fantastisk opplevelse å se mitt favorittlag spille rundt en så stor atmosfære.

Florø kjempet godt og hadde noen fine muligheter, men det ble dessverre tap.

En annen kamp jeg husker veldig godt som supporter er kampen borte mot Levanger i 2018. Det var 2 grader, kuling og sluddbyger på stadion som ikke hadde tak over tribunen.

Florø måtte vinne kampen for å ha mulighet til å beholde plassen i OBOS. Fantastisk å se Moses Dyer avgjøre kampen 1 minutt før slutt. Dessverre endte sesongen til slutt med et uheldig nedrykk.

De siste 3 sesongene har det ikke vært mange store høydepunkter å se tilbake på, både folkets og mitt eget engasjement rundt laget har i tillegg til resultatene dessverre blitt dårligere for hvert år, med 7.plass i 2019, 10.plass i 2020 og foreløpig sisteplass i årets sesong i 2.divisjon. Spesielt årets høstsesong har vært ekstremt skuffende å følge, den siste perioden har det blitt 7 strake tap i kamper der Florø har hatt nok av muligheter til å ta med seg poeng.

Det vi likevel må huske på er at det fortsatt er 3 kamper igjen av sesongen og Florøs tilstedeværelse i norsk toppfotball. Håper spillerne bidrar til å redde stoltheten til laget og at det er mulig å klatre opp fra sisteplassen og bli nummer 12 til slutt. Det er etter min mening viktig og gir en litt bedre følelse enn en desidert sisteplass. Oppfordrer også alle som har mulighet til å komme på de to siste hjemmekampene og støtte laget til forhåpentligvis 2 hjemmeseiere!

Det blir veldig spennende å se hva som skjer med laget gjennom vinteren og til neste sesong i 3.divisjon.

Beholder Florø sin portugisiske trener Pereira? Hvor mange av spillerne i årets a-lag blir værende i klubben? Tar legenden Christer Husa fatt på en ny sesong? Klarer Florø å beholde supertalentene Leander Høyvik og Kristoffer Steinset i klubben et år til?

Dette er etter min mening spennende spørsmål som vi etterhvert forhåpentligvis får et svar på om ikke så altfor lang tid. Med positive svar så tror jeg at veien tilbake til 2.divisjon ikke trenger å være så altfor lang.