Skipet Havila Capella skulle etter planen segla frå Bergen tirsdags kveld, men har utsett avgangen på ubestemt tid. Havila Kystruten jobbar i følge selskapet med alternative løsninger.

For å avhjelpe i denne krevjande situasjonen vil lokalpassasjerar som har booka kortare lokalreiser med Havila Capella i påska få tilbod om å reise gratis med Hurtigruten Norges skip mot dokumentasjon på billett med Havila Capella, så langt kapasiteten tillet det.

- Vi håpar dette kan bidra til at så mange lokale passasjerar som moleg kjem seg dit dei skal i påska. I tillegg tar vi med godset som skulle med Havila for å oppretthalde den viktige kystrutetenesta, seier Hedda Felin, administrerande direktør i Hurtigruten Norge.

For å sørge for at frakt og varer kjem fram vil Hurtigruten Norge overta Havila Capellas booka gods inntil vidare.

Praktisk informasjon:

Hurtigruten Norge tilbyr lokalreisande som har booket reise med Havila Capella på dekksplass (utan lugar) med varigheit under 24 timer, i tidsrommet 12. april til 22.april gratis reise med MS Kong Harald med avgang fra Bergen 13. april, eller MS Vesterålen med avgang fra Bergen 14. april. Dette gjeld så langt kapasiteten tillet det. Gjestar må kunne dokumentere gyldig billett på Havila Capellas reise med planlagt avgang 12.april. Den nye reisa med Hurtigruten omfattar ikkje mat og drikke om bord.

Passasjerer som ønskjer å nytte seg av tilbodet kan ta kontakt på telefon: 81003030, eller e-post: [email protected].

Det er også moleg å ta direkte kontakt med skipa: MS Kong Harald på tel: +47 99 48 72 73, eller MS Vesterålen tel: +47 48 01 80 00.

Andre passasjerar som har booka lengre reiser vil Hurtigruten Norge gjere sitt beste for å få plass for, til vanleg pris. Gjestar dette er aktuelt for kan ta kontakt på telefon 81003030, eller e-post: [email protected].