Gå til sidens hovedinnhold

Skrivekunstakademiet i Bergen søker ny leiar

Nytt år og nye skifter på ledernivå i kultur-Bergen. Nå er det Skrivekunstakademiet som leter etter ny sjef.

For abonnentar

– Øyunn sitt brede kulturengasjement, og ikke minst hennes erfaring som leder for Skrivekunstakademiet gjennom 10 år gjør henne til riktig person til å lede Kultur Vest, sa styreleder i Kultur Vest, Katrine Trovik, i en pressemelding før jul i fjor.

Da Øyunn Viken fikk jobben i Kultur Vest, som kort fortalt er medlemsorganisasjonen for profesjonelle kulturaktører i Bergensområdet, gikk det ikke lang tid før stillingen som hennes arvtaker på Skrivekunstakademiet ble lyst ut.

Fredag i forrige uke gikk fristen for å søke ut og nå er listen over søkerne klare.

Blant de totalt elleve søkerne finner vi fem forfattere. Disse er Terje Hellesen, Sivert N. Nesbø, Hans Tarjei Skaare, Tommy Skoglund og Simen Hagerup.

Sistnevnte er halvbror til den mer kjente forfatteren, oversetteren og kritikeren Henning Hagerup. Han er forresten også barnebarn av den folkekjære bautaen Inger Hagerup og nevøen til Klaus Hagerup.

Den Florø-fødte forfatteren Terje Hellesen har skrevet flere bøker siden debuten i 2006, «Noko av deg lever andre stader». 38 år gamle Tommy Skoglund har også flere utgivelser bak seg, både dikt og romaner.

Skaare ga ut sin første og foreløpig eneste bok, Johannespasjonen, for 21 år siden. I dag er han lærer på Nansenhøyskolen på Lillehammer. Sivert N. Nesbø har selv tatt årsstudium ved Skrivekunstakademiet og ga blant annet ut sin første barnebok så sent som i 2019.

Kommentarer til denne saken