BLADET VESTERÅLEN: Han har ikke vært lett å få i tale etter at han begynte i den nye jobben. Det skyldes en travel hverdag med å sette seg inn i alt som er nytt.

– Ja, det mye nytt – og ei næring jeg har liten kjennskap til fra før. Det fine er at det jobber mange dyktige personer i bedriften. Og han som har vært leder her i mange år, blir med videre ei tid. Det gjør at jeg føler meg trygg på at vi skal få til en fin overgang, sier Hunskår.

Skulle ha prøveperiode

Hans bedre halvdel er fra Myre og i fjor sommer flyttet hele familien fra Ålesund til Øksnes. Da var planen at de skulle de bo her et år for å se om de trivdes. Roy Gustav jobbet da med salg av redskap og utstyr til fiskerinæringen. Hele familien har trivdes så godt at de har solgt huset i Ålesund.

Han hadde ikke sett for seg at han skulle begynne i ny jobb så kort tid etter at han flyttet nordover, men da han ble tilbudt jobben følte han at han ikke kunne si nei.

– Jeg var ikke på jakt etter ny jobb, men da jeg ble kontaktet og fikk tilbud om denne jobben, takket jeg ja. Det er jo spennende, og noen ganger sunt, å prøve noe nytt.

Han skal ledt et mottak med 12 fast ansatte. Under vinterfisket er det betydelig flere i arbeid. På Stø skal det tas i mot fersk fisk og det skal henges fisk. Nå ønsker Roy Gustav seg flere båter som kan levere.

– Vi skal gjøre litt for å kunne få flere båter til å drifte fra Stø. Vi skal få lagt ut flere flytebrygger slik at vi kan tilby flere liggeplasser for fiskeflåten. Videre tilbyr vi en egnesentral der fiskerne kan hente ferdig egnet line, og vi skal legge til rette med egnebuer for de som vil egne lina selv. Fra før har vi en velferdsstasjon for fiskere og vi har et bunkersanlegg som fungerer godt, sier han.

Vil øke kvantumet

Nå håper han at det kommer mye skrei inn til kysten slik at de får stor aktivitet ved mottaket på Stø. Det

I fjor ble det landet 4.000 tonn fisk ved mottaket på Stø. Det ønsker man å øke.

– Vi kommer til å ha mye oppmerksomhet på kvalitet og vi skal være konkurransedyktige på pris. Dette er ei spennende næring, og jeg ønsker å være med på å utvikle næringa og kommunen, sier den nytilsatte lederen på Stø.