Gå til sidens hovedinnhold

Raudt vil bruke 300 millionar på å kjøpe tilbake strandområde

Store delar av strandsona over heile Noreg er bygd ut og kjøpt opp av private aktørar. No vil Raudt bruke millionar på å kjøpe strandområde tilbake.

For abonnentar

Berre i indre Oslofjord er rundt 70 prosent av strandsona utbygd og privatisert. Langs Oslofjorden blir òg om lag 85 prosent dispensasjonssøknadene frå byggjeforbodet innvilga, skriv Dagsavisen.

I statsbudsjettet gjekk regjeringa inn for å bruke 30 millionar kroner til oppkjøp av viktige friluftslivsområde til bruken til allmenta. SV ønskte å auke denne summen til 50 millionar kroner, men Raudt vil bruke tigongen samanlikna med ønsket til regjeringa og setje av heile 300 millionar kroner på formålet.

– Det er det som trengst for å få fart på prosjektet. Så er det veldig viktig at dette er pengar som kommunane får lov til å bruke, då dei veit best kvar og korleis desse pengane trengst lokalt. Til dømes er det fleire kommunar der dei ønskjer seg kyststi, men der dei kanskje manglar akkurat 100 meter. Då vil vi gjere det lettare å kjøpe område, seier nestleiar Marie Sneve Martinussen i Raudt.

Forslaget er i tråd med ønsket til Oslofjordens Friluftsråd.

– Dette er eit forslag som vi heiar på, og som vi meiner er på sin plass. Dei 30 millionane som no skal gjelde for heile landet, blir berre som ein drope i havet, seier direktør Espen Søilen i Oslofjordens Friluftsråd.

(©NPK)

Kommentarer til denne saken