No kan skuleklasser søke økonomisk støtte til konsentrasjonsleirturar

Auschwitz, Polen 20060721. Konsentrasjonsleiren Auschwitz fra 2. verdenskrig. Jernbanesporet som førte rett inn til gasskamrene i utryddelsesleiren Auschwitz-Birkenau. Dette er nå et polsk museum, som får besøk av mange turister fra hele verden hver dag.
Foto: Berit Keilen / NTB scanpix

Auschwitz, Polen 20060721. Konsentrasjonsleiren Auschwitz fra 2. verdenskrig. Jernbanesporet som førte rett inn til gasskamrene i utryddelsesleiren Auschwitz-Birkenau. Dette er nå et polsk museum, som får besøk av mange turister fra hele verden hver dag. Foto: Berit Keilen / NTB scanpix Foto:

Av
DEL

Skuleklasser som ønsker å besøke dei tidlegare konsentrasjonsleirane i Polen og Tyskland, får nå moglegheit til å søke om økonomisk støtte.

Tilskotsordninga er eit tiltak frå regjeringa som skal gjere det rimelegare for norske ungdommar å reise på turar med organisasjonar som Aktive Fredsreiser og Hvite Busser, skriv Dagen.

– Det er dyrt å reise på skuletur heilt til Tyskland eller Polen. Det er i statsbudsjettet for 2019 derfor øyremerkt 15 millionar kroner årleg til slike skuleturar, som ein del av handlingsplanen mot antisemittisme. Eg håper at tilskotet vil bidra til at enda fleire ungdom kan reise på slike turar, seier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H) til avisa.

For å kunne søke om støtta må elevane vere mellom 12 og 16 år, og turen må ha ein fagleg tematikk. Tilskotsordninga er ein del av regjeringas handlingsplan mot antisemittisme.

(©NTB)

Artikkeltags