Innfører nye reglar for antibiotika

Antibiotikaresistens er medisinens klimakrise, og derfor fører vi en offensiv politikk for å begrense unødig bruk av antibiotika, sier Høyres Sveinung Stensland.

Antibiotikaresistens er medisinens klimakrise, og derfor fører vi en offensiv politikk for å begrense unødig bruk av antibiotika, sier Høyres Sveinung Stensland. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Antibiotikareseptar får snart automatisk ti dagars gyldigheit.

DEL

Målet med tiltaket er å hindre antibiotikaresistens.

Leger må i framtida overstyre journalsystemet for å få lengre gyldigheitstid for antibiotikareseptar enn ti dagar. For blåreseptar vil eit år vere standard, opplyser Helse- og omsorgsdepartementet.

– Kortare gyldigheit på antibiotikareseptar innførast for å unngå at pasientar har reseptar liggande og startar eigenbehandling med antibiotika på eit seinare tidspunkt, seier stortingsrepresentant Sveinung Stensland (H).

– Antibiotikaresistens er medisinens klimakrise, og difor førar vi ein offensiv politikk for å avgrense unødig bruk av antibiotika, fortset han.

Redusert gyldigheitstid er eit av tiltaka i handlingsplanen mot antibiotikaresistens i helsetenesta. Reglane trer i kraft 1. januar 2018.

(ANB-NTB)

Artikkeltags