Servitørar mest utsett for trakassering på jobb

Det er veldig alvorlig at så mange har blitt utsatt for trakassering på jobb, mener likestillingsminister Linda Hofstad Helleland (H).

Det er veldig alvorlig at så mange har blitt utsatt for trakassering på jobb, mener likestillingsminister Linda Hofstad Helleland (H). Foto:

Av

Det uroar meg at så mange ikkje kan føle seg trygge på arbeidsplassen sin, seier likestillingsministeren.

DEL

Ei av fem unge kvinner blir utsett for truslar, vald eller trakassering på jobb. Det viser nye tal frå Statistisk sentralbyrå (SSB).

Meir utsett enn menn

Kvinner blir oftare utsett for trakassering på jobb enn menn, mens tilsette i helsesektoren er mest utsett for vald og truslar. Delen menn som blir utsett for vald, truslar eller trakassering på jobb er ein tredel av den kvinnelege delen som opplever det same, ifølge SSB-tala.

Det er oftast kundar, pasientar og klientar som står bak når tilsette blir utsett for truslar, vald eller trakassering på jobb.

– Det er veldig alvorleg at så mange har blitt utsett for dette på jobb. Det bekymrar meg at så mange ikkje kan føle seg trygg på arbeidsplassen sin, seier likestillingsminister Linda Hofstad Helleland (H) til VG.
 

Grensene tøyast

Mens både menn og kvinner i helse- og sosialsektoren er meir utsett enn andre for vald og truslar, er tilsette i overnattings- og serveringsverksemder spesielt utsett for trakassering, ifølge undersøkinga.

Helleland trur festsesongane i utelivsbransjen gjer at grensene på arbeidsplassen tøyast.

– Det er ein grunn til at mange i utelivsbransjen fryktar julebordsesongen som står for tur. At tilsette gruer seg fordi det er større risiko for seksuell trakassering, er ikkje greitt. Julebord er inga frisone, seier ho.

Artikkeltags