Det norske laget stakk av med sigeren då det 25. Kokke-OL blei arrangert i Stuttgart.

Kristoffer Westvik Lofnes frå Måløy, Jan-Erik Hauge frå Berle og Tonje Torvanger frå Sogndal, med foreldre frå Bremanger, er tre av totalt åtte medlemmer på det norske seniorkokkelandslaget som no kan kalle seg olympiske meistrar i kokkekunst.

– Vi er heilt i skyene. Å vinne verdas største og mest prestisjefylte konkurranse for kokkelandslag er ein draum. Sist gang Norge vann OL i kokkekunst, var i 2008, seier coach Gunnar Hvarnes på kokkelandslaget.

Det norske laget overtydde juryen om sine ferdigheiter takka vere si presisjon og sitt kunstneriske handverk, går det fram av ei pressemelding frå arrangøren.

– Perfekt

– På den siste gjennomkøyringa var alt perfekt. Då vi jobba i konkurransen, blei resultatet meir enn perfekt. Eg har alltid hatt ein draum om å levere eit heilt perfekt resultat. Det gjorde dei norske kokkelandslaga i OL i kokkekunst, seier Hvarnes.

Hvarnes vann sjølv OL i kokkekunst i 2008. Han har også vunne ei rekke andre prestisjefylte meisterskap for kokker.

– Derfor veit eg kor stort og kor mykje ein siger betyr for kokkelandslaget og kokke-Norge, seier han.

Landbruks- og matminister Olaug Bollestad gratulerer dei norske kokkane onsdag kveld.

– Det er nok eit bevis på at Norge er ein matnasjon med norske kokkar og restaurantar som er blant dei beste i verda. Eg er sikker på at merksemda vil gjere at enda fleire, både nordmenn og turistar, får auga opp for våre unike matopplevingar, seier Bollestad i eit fråsegn.

Sølv til Sverige

Kokkene frå Norge blei tett følgd av Sverige, som tok sølv for sin prestasjon. Bronsemedaljen gjekk til Island. Heimelaget måtte nøye seg med ein 6.-plass.

Sverige kunne derimot smykke seg med gull for juniorlag. Her kom Norge på 2.-plass og Sveits på tredje. Det tyske juniorlandslaget sikra 5.-plass.

– Nok ein gong har vi bevist at Kokke-OL er den mest kjente og viktigaste internasjonale kulinariske konkurransen for kokker, seier president Richard Beck i Det tyske kokkeforbundet.

(©NTB)