Nærmar seg 30 grader dei varmaste stadene denne pinsa

Nittedal 20200506. 
En bie samler nektar på hvitveis.
Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix

Nittedal 20200506. En bie samler nektar på hvitveis. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix Foto:

Av

Varmen stig. Alle landsdelane får besøk av sola i pinsa. Landets finaste vêrdag kjem måndag saman med sommarmånadene.

DEL

Vêret blir finare og finare i pinsa i helga og måndagen. Eit høgtrykk har etablert seg over Sør-Noreg, og etter kvart vil det etablere seg lenger aust og gi finvêr i heile landet. Nedbøren heng litt att i Finnmark og Troms, men måndagen trekkjer det seg heilt ut.

– Måndag ettermiddag og kveld kan det godt hende at vi er så heldige at det ikkje er nedbør nokon stader i Noreg. Det er ikkje så ofte vi kan seie. Det er nok ikkje skyfritt i heile landet, men alle landsdelar får sol i pinsa, seier statsmeteorolog Kristian Gislefoss.

Varmen stig

I denne helga er det venta at mange stader vil registrere høgaste temperaturar så langt i år. Heile landet kan glede seg. I Finnmark kan det varme seg opp til 20 grader måndag. Medan i Sør-Noreg blir det over 25 grader i pinsa og kanskje endå varmare.

– Om vi når 30-talet enkelte stader er usikkert, men det er i nærleiken, og det ville ikkje forundre meg om det skjer. Det er eventuelt litt skyer som kan øydeleggje, men blir det skyfritt, blir det fort veldig varmt, seier meteorologen.

Kald mai

Sommarmånadene står ved start, og dei varme dagane i pinsa kjem som bestilt.

– Mai har eigentleg vore veldig kald mange stader. Temperaturen har lege langt under det vanlege. Men vi avsluttar mai med varme og juni startar varmt, seier Gislefoss.

Det held fram med høge temperaturar og sol mange stader fram til onsdag neste veke. Men etter kvart vil det trekkje inn ein litt annan vêrtype på Vestlandet og Nord-Noreg. I sør held det seg.

(©NPK)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken