Rallycross for alle penga

Petter Solberg.

Petter Solberg. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Petter Solberg spinner videre med rallycrossbilen.

DEL

(Siste) 38-åringen gir full gass for å bli tidenes første profesjonelle verdensmester i to forskjellige bilsportsgrener.

Det som hittil har vært europamesterskap i rallycross, oppgraderes neste sesong til å bli verdensmesterskap. Drømmen om en ny VM-tittel, nå i rallycross, har fått den tidligere rallyverdensmesteren til å sette to streker under svaret på hvor veien går videre.

– Jeg byttet fra rally til rallycross nettopp fordi vi ble lovet en VM-serie. Det løftet er nå innfridd, og jeg har bestemt meg for å satse videre i rallycross også neste sesong. Om det ikke var blitt noe av VM-planene, ville jeg heller ikke ha fortsatt, sier Petter Solberg.

Rotterace

Tidligere erkerival Sebastien Loeb, som har ni VM-titler i rally på rad etter Solbergs suksessår i 2003, skal neste sesong kjøre VM for standardbiler (WTCC). Dermed ligger det an til et rotterace mellom Solberg og Loeb om å bli tidenes første profesjonelle verdensmester i to forskjellige bilsportsgrener.

– Også jeg hadde tilbud om å kjøre den serien, men gikk noen runder med meg selv for ett år siden og fant ut at rallycross ligger hjertet mitt nærmere. Jeg ville aldri ha vært foruten den testsesongen jeg nettopp avsluttet i rallycross-EM med tanke på målsettingen for neste år. Nå vet jeg hva som må til for å vinne rallycross-VM, hevder Solberg.

Ny bil

En annen- og en tredjeplass ble beste resultater fra årets sesong. Petter Solberg hadde seier i siktet i fire av de ni EM-løpene.

Planleggingen av den første VM-sesongen i rallycross er allerede i full gang for spydebergmannen, som skal bygge helt ny rallycrossbil på veien dit.

Det nye VM i rallycross er planlagt å starte i april neste år og inneholde 11 eller 12 enkeltløp på tre forskjellige kontinenter. Norge (Lånkebanen i Trøndelag) skal fortsatt være med i VM-planene.

Hele programmet skal avklares av Det internasjonale bilsportforbundet (FIA) i desember. Aktuelle arrangørsteder utenfor Europa er blant andre Bahrain, Marokko, Canada, Brasil og Mexico.

Samtlige VM-løp i rallycross neste år skal vises direkte på TV, og fra 2015 er planen at VM-serien skal utvides til seks kontinenter.

(ANB-NTB)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken