Lasteskip i nesten-kollisjon utanfor Florø kort tid før fregattulykka

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

FREGATTHAVARIET: Kapteinen på eit norsk lasteskip har fortalt politiet at han nesten kolliderte med eit mørklagt marinefartøy utanfor Florø rett før ulykka med KNM Helge Ingstad.

DEL

Rett før klokka 21 om kvelden 7. november var kapteinen vakt på brua på lasteskipet og var i ferd med å passere ein annan norsk båt, skriv Aldrimer.no.

– Skjærande framfor oss, mellom oss to, kjem eit krigsskip utan lanterner eller AIS påstått. Det gjekk fort. For meg er det umogleg å si om dette var ein korvett eller fregatt. Det var mørkt og det gjekk fort, seier skipperen. AIS er elektroniske signal som identifiserer skip. På militære fartøy er det ikkje uvanleg at AIS er skrudd av.

Ut frå opplysningane kapteinen har gitt om tid og stad, var det neppe KNM Helge Ingstad som passerte ham den kvelden. Fregatten var etter alt og dømme lenger nord på det tidspunktet.

Kapteinen seier han som sjømann har medfølelse med vaktleiaren på fregatten, og han er kritisk til den omfattande mediedemningen av skipskollisjonen.

Vest politidistrikt bekreftar at de har avhøyrt offiserar og mannskap som har møtt mørklagde marinefartøy i tida før fregattulykka. Politiinspektør Frode Karlsen kjenner ikkje til at nokon har sagt at de med sikkerheit har møtt ein mørklagt KNM Helge Ingstad.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken