Kan bli slutt på borgarleg konfirmasjon i Flora og Bremanger

Det kan snart bli slutt på borgarlege konfirmasjonar for ungdom frå Flora og Bremanger. Human-Etisk Forbund slit med rekrutteringa. Her er konfirmantkullet i 2009.

Det kan snart bli slutt på borgarlege konfirmasjonar for ungdom frå Flora og Bremanger. Human-Etisk Forbund slit med rekrutteringa. Her er konfirmantkullet i 2009. Foto:

Av

Human-Etisk Forbund sitt lokallag slit med rekrutteringa.

DEL

Lokale nyheiter - 5 kr for 5 veker

Human-Etisk Forbund sitt lokallag i Flora og Bremanger vart oppretta i 1996. Etter 22 år med borgarlege konfirmasjonar og ulike arrangement, er lokallaget no truga med nedlegging, skriv Firda.

Onsdag 28. februar skal det vere årsmøte på Comfort Hotel Florø. Med mindre nokon stiller til det nye styret, vil årsmøtet foreslå å avvikle lokallaget.

– Det er lokallag som er ansvarlege for gjennomføring av seremoniar som konfirmasjon og namnefest. Når det no ikkje er eit fungerande lokallag, står også dette tilbodet i fare for å forsvinne frå området, skriv organisasjonssekretær Cathrine Langfjell Torsvik i ein epost til Firda.

Konfirmasjonane i år kjem til å gå som vanleg, men dersom ein ikkje får valt eit nytt styre er det altså stor fare for at tilbodet om borgarlege konfirmasjonar i Flora og Bremanger kjem til å forsvinne.

Artikkeltags