Tre menn tiltalt for grov korrupsjon

Artikkelen er over 2 år gammel

Økokrim har tiltalt tre menn for grov korrupsjon. En tidligere leder i fiskefôrbedriften Ewos AS skal ha mottatt 2,7 millioner kroner i bestikkelser.

DEL

To av mennene er også tiltalt for grov utroskap, mens den siste av de tre er tiltalt for hvitvasking av utbytte fra egne straffbare handlinger, såkalt selvvask. Det melder NTB.

Ewos er et av verdens største produsenter av fiskefôr. Hovedkvarteret ligger i Bergen, men det er også kontorer i Chile, Canada og Skottland.

Mannen som tidligere har vært leder i Ewos AS, skal ifølge tiltalen ha krevd eller mottatt bestikkelser på til sammen 2,7 millioner kroner fra ulike leverandører. I tillegg er to menn tiltalt for å ha gitt bestikkelser på henholdsvis vel 2 millioner kroner og i overkant av 1 million kroner.

– Dette har vært en bred etterforskning, og korrupsjonshandlingene som er beskrevet i tiltalen strekker seg over en periode på over ti år, sier førstestatsadvokat Elisabeth Harbo-Lervik i Økokrim.

I samme sakskompleks ble en mann i august 2016 dømt til elleve måneders fengsel for grov korrupsjon i en tilståelsessak.

Artikkeltags