– Elbil skal ha flere fordeler

OSLO  20150713.
Elbil lades opp i Bjørvika, Barcode.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

OSLO 20150713. Elbil lades opp i Bjørvika, Barcode. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Trafikketatene varsler slutten på gratiskjøring.

DEL

Generalsekretær Christina Bu i Elbilforeningen roser mandagens forslag til ny nasjonal transportplan fra landets trafikketater.

– Det skal ha være mange fordeler forbundet med det å velge elbil også i framtiden. Det skal fortsatt være billigere å kjøre elbil, og nullutslippsbiler skal være veldig konkurransedyktig på pris, sier Bu til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Hårete mål

Transportmeldingen har hårete mål for å redusere klimautslippet.

– Et av de viktigste virkemidlene for å målet, er elbilen, understreker Bu.

For å få flere ladestasjoner, skal infrastrukturen rustes opp. På den måten blir det mer lettvint å kjøre langt med elbil.

Lavere sats

Mens eierne av elbilene tidligere var fritatt for avgifter, må de nå begynne å betale lave avgifter så vel som bompenger, selv om de fortsatt vil få lavere sats enn bensin- og dieselbiler. Men det slås også fast at elbiler og lavutslippskjøretøy skal være billigere i bruk enn bensin og diesel.

– I en så viktig overgangsperiode som vi er i nå, må vi ha elbilfordelene en god stund til fram til utviklingen har satt seg. Vi står på trappene til et paradigmeskifte i transportsektoren, og drar vi ut proppen for tidlig, vil det være svært ødeleggende for den videre utviklingen, sier hun. (ANB)

Artikkeltags