Gå til sidens hovedinnhold

Wenche Hovland fekk ærespris

Artikkelen er over 3 år gammel
For abonnentar

Denne veka fekk Wenche Hovland Krisesentersekretariatets ærepris for sitt arbeid for valdsutsette kvinner og barn.

- Formibel innsats

Hovland starta ved Krisesenteret i 1997, og har vore leiar der dei ti siste åra. Ho sit også i styret for Krisesentersekretariatet og har vore - og er - ein utrøytteleg forkjempar for valdsutsette kvinner og barn sine rettar i mange år.

Les også

- Eg har aldri vore redd på jobb

 

I innstillinga frå Krisesentersekretariatet heiter det mellom anna:

"Gjennom alle disse årene har hun gjort en formidabel innsats, for at kvinner og barn skal få realisert sine menneskerettigheter – et liv uten vold og overgrep.  Hun har gjennom solidaritet, engasjement, kamp, inkludering, mot, feminisme, ikke minst utholdenhet, medmenneskelighet, kjærlighet og idealisme hatt det målet å skape kvinnefred for alle kvinner og deres barn og de siste årene også menn.

I følge hennes kollegaer er hun svært engasjert og ikke minst uredd. Hun har hun en genuin forståelse for mishandlingsproblematikken og viktigheten av det kvinnepolitiske arbeidet."

- Det var veldig kjekt, men eg vart omtrent mållaus, eg hadde aldri venta dette, seier Hovland.

Deler prisen med medarbeiderane

Ho seier ho ser på prisen som ei stor anerkjenning jobben ho gjer. Men jobben som blir gjort vil ho ikkje ta æra for åleine:

- Eg vil dele den med alle mine medarbeiderar. Utan dei tvilar eg på at det hadde blitt nokon pris, for dei er ei fantastisk personalgruppe! Dei burde også ha fått ein pris for godt arbeidsmiljø, for det er veldig flotte folk som jobbar her - omsorgsfulle, dyktige og heilt unike! sler Hovland fast og legg til at dei også får mykje gode tilbakemeldingar får brukarane sine.

Dei tilsette har då også fått seie sitt om Hovland i forkant av prisutdelinga:

"Dine ansatte beskriver deg som tålmodig, lyttende og svært forståelsesfull overfor brukere og sine ansatte. Men du kan også være hissig og oppfarende. Ofte tenker du deg ikke om før du går inn i en hard diskusjon og står for din ideologi og ditt klare kvinnesyn. Wenche – du er en sann feminist!

Men de ansatte fremhever at du er svært ærlig og sier det du tenker, og at du er blid og lattermild. Som sjef er du nytenkende og moderne, ønsker å utvikle og skape et godt krisesentertilbud (...) Vi som har kjent deg i mange år vet vi at du er engasjert og uredd. Du går svært langt i å hjelpe enkeltmennesker og ser ikke hindringer men muligheter.

Også Hovland og Krisesenteret i Sogn og Fjordane sitt engasjement for trafficking-offeret Yasmin vart trekt fram under begrunninga. Hovland delte æresprisen med Wanja J. Sæther, som leiar Krisesenteret i Salten (Bodø).

Les også

Yasmin får bli - i eitt år

 

Kommentarer til denne saken