Gå til sidens hovedinnhold

FlyViking legg ned

Artikkelen er over 3 år gammel

Styret i FlyViking AS har besluttet å innstille driften i selskapet». Det skriver flyselskapet i en pressemelding Nord24 viser til.

«De siste flyvningene vil skje 12. januar 2018», opplyser selskapet

– Hovedårsaken til at vi har tatt denne beslutningen, er at det ikke er økonomisk forsvarlig å drive videre med det materiellet vi har i dag, sier styreleder Ola Olsen.

– Videre vil en styrt avvikling innen rimelig tid gjøre oss i stand til å innstille driften i FlyViking AS, samtidig som verken kunder, leverandører, ansatte eller innleid personell blir skadelidende, fortsetter han.

Les også

Viking Air vil fly frå Florø

 

- Tekniske utfordringer

I pressemeldingen skriver selskapet at de har hatt større tekniske utfordringer enn forventet.

– Vi har hatt større tekniske utfordringer med de tre første Dash 8-100 maskinene enn forventet. Dette har ført til mange kanselleringer og tap av kunder. Den fjerde maskinen var planlagt å settes i drift i november, men en vital funksjon manglet på flyet, sier daglig leder i selskapet Heine Richardsen.

Kunder som har kjøpt billetter etter 12. januar vil få disse refundert, opplyser selskapet.

Les også

Flygründeren: «Widerøe har monopol på bakken i Florø»

Vil etablere nytt AS

Unntaket er ruta Ørland - Oslo - Ørland.

«Det er besluttet å etablere et nytt aksjeselskap, som i første omgang skal ha som oppgave å opprettholde ruten», opplyser Fly Viking.

«Dette skal skje gjennom å overføre ruten til et annet regionalt flyselskap, som kommersielt skal arbeide sammen med det nye selskapet. Eieren vil også gjennomføre en vurdering på om det vil være mulig å skape lønnsomme flyruter med andre flytyper enn det FlyViking har benyttet, og i et annet segment. Dette arbeidet vil påbegynnes rett etter årsskiftet», heter det i pressemeldingen.

FlyViking har hatt totalt fire fly i drift i Nord-Norge. Etter 12. januar vil disse bli flydd tilbake til eierne i Canada.

«Flyene har vært leaset, og denne avtalen vil nå opphøre. Flyene vil derfor stilles til disposisjon for eierselskapet», opplyser flyselskapet.

 

Les også

Fekk Djuvik rett til slutt?

Kommentarer til denne saken