Fjordsteam-ølet er klart

Av

Kinn Bryggeri bryggjar dampøl etter gamle oppskrifter frå San Francisco.


DAMPØL: Kristoffer Møgster Berge og Espen Lothe er i full gong med å klistre etikettar på flaskene til Fjordsteam-ølet. Kinn Bryggjeri har for høvet brygga dampøl etter gamle oppskrifter frå San Francisco. Foto: Iris Kvellestad

DAMPØL: Kristoffer Møgster Berge og Espen Lothe er i full gong med å klistre etikettar på flaskene til Fjordsteam-ølet. Kinn Bryggjeri har for høvet brygga dampøl etter gamle oppskrifter frå San Francisco. Foto: Iris Kvellestad

DEL

BERRE 49 kr for alt på nett i 1 mnd.

Fjordsteam-ølet har fått det kledelege namnet Dampen. Det er Kinn Bryggeri som har tatt på seg den ærefulle oppgåva med å bryggje ein eigen øltype til veteranbåtfestivalen.

Dampølet er laga etter oppskrifter på ein reell øltype. Eigaren av Kinn Bryggeri, Espen Lothe kan fortelje at dampølet var vanleg i San Francisco på 1800-talet.

Det blei kalla dampøl på grunn av all dampen som kom frå bryggjeria i den amerikanske byen.

Kinn Bryggjeri har brygga 720 liter som skal tappast på fat og 720 liter som skal på flaske til festivalhelga.

Visst dampølet blir ein suksess, er det gode sjansar for at Kinn Bryggjeri vil halde fram med å lage det.

Artikkeltags