Snart klare for Laksens dag

    Med Kent Ole Strømsøy

    Artikkelen er over 5 år gammel

    Førebuingane er i gang. Men medan du ventar på Laksens dag, kan du lære deg å filetere laks som ein mesterkokk. Sjå videoen her.

    DEL

    Det er ikkje ei lita jobb dei har føre seg fram til Laksens dag i Florø 20. juni, kokkane i Kokkenes mesterlaug Sogn og Fjordane. Dei skal lage til 3500 smaksprøve-pakkar av laks fordelt på sju ulike rettar. Desse skal alle vere klare til dess.

    - Vi ønskjer å vise kva for ei fantastisk råvare laksen er. Den er ganske allsidig. Og det treng ikkje vere så veldig avansert for å vere godt, seier to av meisterkokkane Kent Ole Strømsøy og Sondre Strand. Til dagen arbeidar dei som kokkar i høvesvis Bistro To Kokkar og på Quality Hotel.

    Tips:

    • Ikkje oversteik laksen, ver skånsam med temperaturen.
    • Om naudsynt, legg fisken i saltlake i staden for å toppsalte den etterpå, då får den ein saltsmak gjennom heile fisken. 200g laks kan ligge i ei saltlake på 6-10 prosent i ti minutt.
    • Om du bakar laksen i omnen, ta den ut før den er heilt ferdig og la den ettersteike i nokre minutt før du serverer.
    • Servèr den rosa inni.
    • Skal laksen varmebehandlast bør den stå framme ei stund først, slik at kjøtet får romtemperatur.

    Meir om Laksens dag i torsdagsavisa.

    Artikkeltags