1 av 2 vestlendingar et riskrem

Artikkelen er over 10 år gammel

1 av 2 på Sør- og Vestlandet et riskrem på julaftan.

DEL

Dei fleste på Sør- og Vestlandet har ein fast dessertmeny på julaftan, ifølgje ein nasjonal spørreundersøking. Og riskrem er definitivt vinnaren. Halvparten her er riskrem til dessert på julaften. Multekremen står svakast på Sør- og Vestlandet samanlikna med resten av landet.

I ei landsrepresentativ undersøking gjennomført av TNS Gallup i 2006 for Opplysningskontoret for Meierirproduker (Melk.no) svarar kun 1,7 prosent på Sør- og Vestlandet at dei ikkje har nokon spesiell desserttradisjon på julaftan.

Heile 51 prosent pleier å ete riskrem, etterfølgt av multekrem (13%) på andreplass og is (9%) som tredje mest populære juledessert.

Landsbasis

1. Riskrem (44%)

2 Multekrem (20%)

3 Is (7%)

4 Karamellpudding (5%)

5 Fruktsalat (3,2)

4% her har ingen spesiell desserttradisjon, mens 3,6% ikkje et dessert

Her finn du oppskrift på riskrem med raud saus: oppskrift på melk.no

Artikkeltags