Hvor er dugnadsånden i Kinn kommune!?

Av
DEL

MeiningarJeg kjenner på en stor frustrasjon mtp hvordan Kinn kommune forholder seg til den store nasjonale dugnaden som torsdag ble igangsatt fra nasjonale myndigheter!

Torsdag ble det bestemt med lovhjemmel at alle landets skoler og barnehager skulle stenges, fra kl 18.00.Hva gjorde Florø barneskole? Sendte ut skriv om at alle elevene skulle møte på skolen fredag 08.30 til 10.30 for å få informasjon og hente skolebøker. Foreldre ble oppfordret til å hente dem kl 10.30.

Smak litt på dette... Alle landets skoler skal stenges - en av landets aller største barneskoler, med over 500 elever, eks antall ansatte og trange klasserom oppfordrer til felles samling av elever med friminutt og det hele et halvt døgn etter at skolen skulle være stengt...

Vi valgte å sende melding til lærerne om at vi holdt barna hjemme og kom selv å hentet bøker. Vi forholder oss til dugnaden. Vi er ikke hysteriske, vi har ikke panikk. Barna våre er helt friske og kan sikkert fint få Koronaviruset. Men de kan smitte andre. Dette er jo en solidaritetsdugnad!

Kommunelegen uttale i avisen at man må bruke sunn fornuft og at det er like trygt å sende barna på skolen i går som for tre uker siden... Jaha... De utviklingene jeg har sett på viruset forteller noe annet. Myndighetene har bestemt at bare de med store luftveisproblemer vil bli testet for viruset, ingen i hjemmekarantene vil bli testet. Mange er i karantene i Florø.Tilsier ikke da selv sunn fornuft at det vil være mange uoppdagede tilfeller selv her i Florø? Og er ikke nettopp dette grunnen til og poenget med hele dugnaden? Fordi vi ikke lenger har oversikt, fordi vi bare må prøve å gjøre mest mulig for stoppe spredningen nå?

Og nå sier min arbeidsgiver, Kinn kommune, at alle skal møte på jobb som vanlig. Jaha, jeg trodde faktisk myndighetene oppfordret alle som kunne til å ha hjemmekontor!? Burde ikke arbeidsgiver legge til rette for det så langt det går an? Alle jeg vet om i privat sektor har allerede gjort dette! Små bedrifter som frisørsalonger må stenge på dagen og får ikke engang gå inn i salongen! Ragnar som jobber i en privat bedrift sitter fra hjemmekontor og stresser med å skaffe og opprettholde arbeidsoppdrag nok til at bedriften ikke må permittere og han og hans kolleger ikke mister jobben.

Men hei - jobber du som offentlig ansatt i Kinn kommune kan du visst la være å tenke på dugnaden! Bare vask hendene og hold avstand til kolleger, får vi høre! Trodde vi etter torsdag var litt forbi bare det...

Skriv ditt lesarbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppmodar lesarane til å bidra med sine synspunkt, både på nett og i papir

Artikkeltags