Høie: – Koronaepidemien er under kontroll

Tal frå Folkehelseinstituttet viser no at nordmenn som er koronasmitta, no sannsynlegvis smittar 0,7 personar i gjennomsnitt.

Tal frå Folkehelseinstituttet viser no at nordmenn som er koronasmitta, no sannsynlegvis smittar 0,7 personar i gjennomsnitt. Foto:

Av

Kvar koronasmitta smittar no i snitt 0,7 personar

DEL

Virussmitta nordmenn smittar sannsynlegvis 0,7 personar i gjennomsnitt. Koronasituasjonen er nå under kontroll i Norge, ifølge helseministeren.

– Før vi innførte dei strenge tiltaka, så smitta kvar person i Norge med korona i gjennomsnitt 2,5 andre personar. Om denne utviklinga hadde fått lov til å fortsette, så hadde vi sannsynlegvis i dag vore i same situasjon i Norge som vi ser i enkelte land elles i Europa, sa helseminister Bent Høie på måndagens pressekonferanse.

Regjeringas mål var at kvar smitta skulle smitte maks éin annan person.

– No viser nye tal frå Folkehelseinstituttet at kvar koronasmittet i Norge sannsynlegvis smittar i gjennomsnitt 0,7 annan person. Det betyr at vi har fått koronaepidemien under kontroll, seier Høie.

Sjukehusa kan no planlegge for meir normal drift og meir planlagt behandling, der dette er mogleg. Mange sjukehus har måtta omstille for ein ekstraordinær situasjon som følge av koronautbruddet.

– På same tid må vi vidareføre arbeidet med å bygge opp intensivkapasiteten med tanke på at vi framleis har ein koronaepidemi, sa Høie.

Han retta ein stor takk til alle nordmenn som følger myndigheitenes råd.

– Innsatsen frå den norske befolkninga har gitt oss et solid overtak, og det overtaket må vi behalde, seier Høie.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken