Åsane med årsverste i den viktigste kampen

Senai Hagos og Åsane kunne dratt fra i opprykkskampen til 1. divisjon, men tapte 0-1 i Florø lørdag.

Senai Hagos og Åsane kunne dratt fra i opprykkskampen til 1. divisjon, men tapte 0-1 i Florø lørdag. Foto:

Av

Åsane tapte 0-1 mot Florø i kystbyen lørdag. Trøsten er at opprykksthrilleren ikke ble ødelagt.

DEL

FLORØ: – Dette var på forhånd den kampen vi fryktet mest. Bortebane mot eit formsterkt Florø og på naturgress, forstod vi kunne bli vanskelig. Og det ble det, sier Morten Røssland til BA rett etter kampslutt på Florø stadion.

Fikk hjelp av Asker

For selv om oransjetrøyene hadde sjanser til å avgjøre kampen til sin fordel med tre-fire større målsjanser, ble det med hjemmelaget sin scoring helt på tampen av oppgjøret. Innbytter Moses Dyer nettet og skapte elleville jubelscener hos hjemmelaget.

– Det er merkelig at vi presterer såpass svakt i en så viktig kamp. Kan tyde på at det var noe mentalt som påvirket oss. Kanskje tanken på opprykk har slått inn for alvor. Uansett er dette ikke godt nok, selv om opprykkssituasjonen ikke ble nevneverdig påvirket av dette så lenge Grorud også tapte, sier Røssland og sikter til at formlaget Asker slo topplaget Grorud 2-1 borte lørdag.

To kamper igjen

– Nå har vi to kamper igjen. Først Mjølner på hjemmebane, før vi skal avslutte mot Elverum på bortebane. Og det er klart at skal vi være med helt inn, så må vi vise oss fra en bedre side enn det vi gjorde her i Florø. Men de har vært veldig gode mot oss i år. For selv om vi så langt har vært mestscorende i de tre øverste divisjonene hittil, så har vi ikke scoret et eneste mål mot Florø, påpeker Røssland.

– Det ble 0-0 i Åsane i vår, og så 0-1 her. Og det kan vi selvfølgelig ikke være fornøyd med, sier Røssland og ser jublende Florø-spillere omfavne hverandre inne på den høsttunge gressmatten.

– Kanskje noe av forklaringen på vår svake innsats ligger i akkurat det. Ballen humper og spretter frem og tilbake, og da blir det mer fysisk enn det vi liker. Men uansett skuffende at vår svakeste kamp i år skal komme akkurat når det er som viktigst, avslutter Åsane-treneren.

Skade på Nissen

Åsane-spissen Kasper Nissen måtte halte av banen tideg i 1. omgang, og ble sendt til Florø medisinske senter for sjekk av kneet.

– Vi frykter at det er en kneskade som kan sette han ut resten av sesongen. Men det får vi se på etter hvert. Og vi er blitt litt tynne med flere skader nå på tampen. Så jeg håper selvfølgelig ikke at det var alvorlig, seier Åsane-treneren.

Artikkeltags