Se direktebilder fra Rådhusplassen i Oslo mandag kveld øverst i vinduet.

RÅDHUSPLASSEN (Nettavisen): Tusenvis av mennesker har tatt turen til Rådhusplassen mandag kveld, ifølge Nettavisens reportere på stedet.

Markeringen styres av frivillige og har holdt appeller.

Mandag kveld besluttet Oslo Pride å avlyse kveldens støttemarkering etter oppfordring fra politiet, men det har ikke stoppet folk fra å vise solidaritet med de rammede etter terroraksjonen i Oslo sentrum natt til lørdag, der to personer ble drept og ytterligere 21 skadd etter at Zeinar Matapour (43) åpnet ild mot utestedene London pub, Per på hjørnet og Herr Nilsen.

London pub er et populært utested for det skeive miljøet. Politiets sikkerhetstjeneste (PST) vurderer angrepet som ekstremistisk islamistisk terror og politiet i Oslo etterforsker saken som et angrep mot Pride og homofile.

Lederen av Oslo Pride, Inger Kristin Haugsevje møtte pressen tidligere mandag kveld etter beslutningen om å avlyse kveldens markering.

– Vi forstår at folk er frustrerte og likevel samles, men vi kan ikke avholde et arrangement når politiet anbefaler at vi avlyser, sa Haugsevje på pressekonferansen.

Hun understreket at det ikke er en avlysning, men en utsettelse.

Mandag ettermiddag kom politiets med anbefaling om å avlyse den planlagte solidaritetsmarkeringen på bakgrunn av informasjon fra PST.