Kjære florøværing, kjenn din besøkelsestid!

Byen må opp og fram: Rett blikket framover, men kom også med innspel på kva av fortida som skal med inn i framtida, oppmodar byplanleggjaren i Flora kommune, som no ber florøværingar om innspel på sentrumsplanen.

Byen må opp og fram: Rett blikket framover, men kom også med innspel på kva av fortida som skal med inn i framtida, oppmodar byplanleggjaren i Flora kommune, som no ber florøværingar om innspel på sentrumsplanen. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Debatt:Hei florøværing! Jeg leder arbeidet med revidering av sentrumsplanen og ønsker innspill fra deg.

Sentrumsplanen skal legges ut på høring før jul i år. Vil du ha et ord med i sentrumsutviklingen for denne gang, så har du med andre ord sjansen nå til å si din mening. Det er du som innbygger som vet best hva de lokale problemene er, og ofte også er det du som ser de beste løsningene.

Derfor er det helt avgjørende at jeg bidrar til at politikere og administrasjon blir bedre til å spørre og lytte til deg som bruker byen hver dag. Dette er nøkkelen til å skape et bedre sentrum, hvor det ikke bare er de politisk manøvreringsdyktige som får sine saker hørt og gjennomført.

Etter å ha bodd her i snart et år, har jeg skjønt at florøværingene er et stolt folk på den ytterste nøgne ø. Florøværingen har en sterk følelse av tilhørighet til kystbyen Florø, og god oversikt over ulike aktører og slekters gang. I denne sammenheng er det interessant for meg å vite hvilke kvaliteter du setter pris på og synes er verdifulle i sentrum. Når det kommer til å framsnakke byen har florøværingene et stort potensiale. Hva som forsvant til Førde er historie og offerrollen er lite attraktiv. Førde er forresten godt kjent som en av de styggeste og mer identitetsløse byene i Norge. Det er hovedsakelig på grunn av sitt ensidige fokus på å bygge klosser og enorme mengder parkeringsplasser i sentrum. Det er ikke noe å hige etter.

Historien om byen og folket må utvikles til å handle om noe mer enn kulturminner og tidligere storhet.

Philip Dixon Sandberg

Florø sentrum har en sterk identitet og egenart med sin bystruktur og trehusbebyggelse, omgitt av sjø og fjell. Men ved å dvele i fortia vil ikke sentrum utvikle seg videre. Det som teller, er det som skjer nå. Vi må diskutere og skape samarbeid for å utvikle byens kvaliteter og fortrinn. Historien om byen og folket i Florø må utvikles til å handle om noe mer enn kulturminner og tidligere storhet. Du har nå en utmerket mulighet til å medvirke i prosessen. Gjennom medvirkningsverktøy i www.sentrumsplanen.no og vårt interaktive kart. Kartet finner du under fanen «Mitt Florø» eller rett under toppen med en gang du taster inn www.sentrumsplanen.no i søkefeltet. Her kan du legge inn ditt innspill, positive eller negative, en god ide eller et hjertesukk. Høres det skummelt ut å legge ut en mening som alle kan se? I så fall skal du selvfølgelig få lov til å sende den til meg på mail.

Etter at planen til slutt blir vedtatt er det nemlig for sent å involvere seg. Prosessen og «toget» går nå. Hvordan sentrum skal utvikles i de nærmeste årene bestemmes nå og du bør være med å si hva du ønsker eller ikke ønsker i byen din. Viktige valg som kan påvirke byen i 50 år fremover skal også tas nå.

Valget er ditt. Du kan velge å lene deg tilbake og observere hva som skjer. Eller du kan gå aktivt inn for å spille en rolle i byutviklinga. Jeg håper du velger det siste alternativet.

Skriv ditt lesarbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppmodar lesarane til å bidra med sine synspunkt, både på nett og i papir

Artikkeltags