Gå til sidens hovedinnhold

Verden trenger mer energi i fremtiden.

Artikkelen er over 3 år gammel

Lesarbrev Dette er eit debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribenten sine haldningar.

Jeg mener Norge skal bidra til å redusere følgene av menneskeskapte klimaendringer og arbeide for å redusere utslipp her hjemme og globalt. Verden trenger mer energi i fremtiden og derfor må fornybare energikilder stå for en større del av energiforsyningen i fremtiden. Norge kan med sine teknologimiljøer og økonomiske ressurser vise veien til lavutslippssamfunnet. Men dette er enklere sagt en gjort, mange norske grundere innenfor fornybar energi har teknologien, men sliter pågrunn av liten etterspørsel eller tilbud på varer, fordi det er for dyre varer for land, eksempel u-land osv.

Dette gjør at norske grundere ikke får utvikle seg, fordi det er for dyrt å drive i en bransje der en ikke tjener penger på et marked.

Men Norge er en av verdens største eksportører av olje og gass. Jeg mener vi har et ansvar for å bidra til å møte verdens energibehov,fordi vi globalt har løfta flere ut av fattigdom, som er bra, det er flere vil ha mer tak over hodet ,mat på bordet og materielle ting som trenger mer energi.

Norsk olje og gass utvinnes etter de strengeste miljøkravene som finnes og har langt lavere utslipp per produserte enhet enn noe annet sted i verden. Produksjonen av olje og gass på norsk sokkel har 50 prosent lavere utslipp enn gjennomsnittet i verden.

Mindre gass fra Norge vil ikke være gunstig for klimaet. Naturgass er løsningen til å motvirke vekst av kull og oppnå utslippskutt. Naturgass er også den perfekte partner til fornybar energi, da de to til sammen vil redusere kullutslipp og gi stabile energiforsyninger.

Norsk sokkel skal også i fremtiden ha verdens laveste CO2-utslipp per produserte enhet. Teknologien som gjør dette mulig ønsker vi å eksportere til andre land. Vi vil legge til rette for fortsatt høy aktivitet i norsk petroleumsnæring innenfor rammene av EUs kvotesystem for klimagassutslipp. Vi sender reneste gass og olje til u-land så dei ikke skal ta i bruk kullkraft.

Kommentarer til denne saken