Dyrere boliger i hele landet

Til tross for at påsken ga mars langt færre salgsdager enn normalt, steg boligprisene over hele landet.

Til tross for at påsken ga mars langt færre salgsdager enn normalt, steg boligprisene over hele landet. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Påsken la ingen demper på prisene i mars.

DEL

(Siste) Totalt steg boligprisene med 1,9 prosent i mars. Korrigert for sesongvariasjoner ble veksten 1,2 prosent.

– Selv om påsken i sin helhet falt i mars, er dette den sterkeste marsmåneden vi har hatt siden 2003. Mars utviklet seg mye sterkere enn vi trodde, uttalte administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge, da han la fram tallene tirsdag.

Venter vårrush

Påsken ga imidlertid utslag på utsalgsvolumet, som gikk ned 25,6 prosent sammenlignet med mars i fjor, hvor påsken var delt mer mellom mars og april.

Dreyer sier mange har ventet til etter påske med å legge boligen sin ut for salg, og at bransjen forventer et skikkelig vårrush med boliger til salgs fremover.

Han viste til at i utgangen av mars var 11.543 boliger til salgs, noe som er 4,8 prosent flere enn for ett år siden.

Det tok i gjennomsnitt 37 dager å selge en bolig i mars, mot 35 dager i fjor. Kortest salgstid var det i Oslo og Bergen med et snitt på henholdsvis 15 og 20 dager, mens det tok lengst tid i Stavanger og Kristiansand med henholdsvis 73 og 72 dager.

Lysglimt i vest

Christian V. Dreyer i Eiendom Norge la fram boligtallene for mars.

Christian V. Dreyer i Eiendom Norge la fram boligtallene for mars. Foto:

Boligprisene gikk opp over hele landet i mars, selv i rogalandsregionen. Stavanger og Sandnes hadde imidlertid den svakeste veksten med henholdsvis 0,4 og 0,8 prosent, og gjennomsnittlig kvadratmeterpris i disse byene er nå under snittet for landets største byer.

Størst prisoppgang hadde Hamar og Tønsberg med en oppgang på henholdsvis 2,5 og 2,4 prosent.

Boligprisene er nå 5,6 prosent høyere enn for tolv måneder siden. Sterkest prisutvikling det siste året har Oslo hatt, med en vekst på 9,9 prosent, etterfulgt av Hamar og Drammen, som begge har hatt en vekst på 8,8 prosent. Svakest utvikling de siste 12 månedene hadde Stavanger og Sandnes, med en nedgang på henholdsvis 6,7 og 5,4 prosent. (ANB-NTB)

Artikkeltags