...
Sysselmannen på Svalbard har valgt å henlegge saken etter at en isbjørn ble avlivet i Hyttevika ved Hornsund på Svalbard forrige måned. Foto: Kjell Werner, ANB

Henlegger sak etter isbjørnskyting

Sysselmannen på Svalbard har valgt å henlegge saken etter at en isbjørn ble avlivet i Hyttevika ved Hornsund på Svalbard forrige måned.

Publisert 24.04.2013 kl 07:16 Oppdatert 24.04.2013 kl 07:28

Tips ein venn på e-post:En isbjørn på over 300 kilo ble skutt etter at den forsøkte å ta seg inn gjennom et vindu på en fangsthytte 24. mars.

– Saken er henlagt som intet straffbart forhold, opplyser assisterende sysselmann Lars Erik Alfheim.

Isbjørnen ble skutt av en mann fra Longyearbyen som holdt til i den gamle fangsthytta sammen med kona. De to har forklart at bjørnen gjentatte ganger forsøkte å komme seg inn i hytta og at den ikke lot seg skremme.

– Isbjørnen er fredet, men kan avlives i selvforsvar, påpeker Alfheim.

Ekteparet var fysisk uskadd, men skjelvne etter hendelsen forrige måned.

Isbjørnen ble fraktet med helikopter til Longyearbyen. Der ble den målt til å være 2,09 meter lang, mens vekten var 305 kilo. (ANB-NTB)

På framsida no


...

Matmarknaden førebur seg på «laurdagsboom»

Torghandlarar frå heile Europa er no på plass i Florø for å vise fram sine spesialiteter.

...

Aukar terrorberedskapen i Florø

Torsdag føremiddag samla norske tryggingsmyndigheiter til pressekonferanse for å varsle om at det ser ut til at nokon har planar om terror mot Norge i løpet av få dagar.

Glimt frå Instagram

Del dine bilde med oss - tagg bilda med #firdaposten

Sjå bilda her

BILDE: Europeisk Matmarked i Florø

Frå onsdag til laurdag er Europeisk Matmarknad på plass i Florø sentrum der kring 25 handelsfolk frå mellom anna Frankrike, Belgia, Spania, Nederland og Polen serverer tradisjonelle rettar frå heimlanda sine.