...
Sysselmannen på Svalbard har valgt å henlegge saken etter at en isbjørn ble avlivet i Hyttevika ved Hornsund på Svalbard forrige måned. Foto: Kjell Werner, ANB

Henlegger sak etter isbjørnskyting

Sysselmannen på Svalbard har valgt å henlegge saken etter at en isbjørn ble avlivet i Hyttevika ved Hornsund på Svalbard forrige måned.

Publisert 24.04.2013 kl 07:16 Oppdatert 24.04.2013 kl 07:28

Tips ein venn på e-post:En isbjørn på over 300 kilo ble skutt etter at den forsøkte å ta seg inn gjennom et vindu på en fangsthytte 24. mars.

– Saken er henlagt som intet straffbart forhold, opplyser assisterende sysselmann Lars Erik Alfheim.

Isbjørnen ble skutt av en mann fra Longyearbyen som holdt til i den gamle fangsthytta sammen med kona. De to har forklart at bjørnen gjentatte ganger forsøkte å komme seg inn i hytta og at den ikke lot seg skremme.

– Isbjørnen er fredet, men kan avlives i selvforsvar, påpeker Alfheim.

Ekteparet var fysisk uskadd, men skjelvne etter hendelsen forrige måned.

Isbjørnen ble fraktet med helikopter til Longyearbyen. Der ble den målt til å være 2,09 meter lang, mens vekten var 305 kilo. (ANB-NTB)

På framsida no


...

Verneverdig skur?

Ja! meiner plansjef Rolf Bjarne Sund i Flora kommune. Nei! meiner Vidar Vårdal, leiar for kommunens eigedomsforvaltning.

...

Messestanden når nye høgder

Sogn og Fjordanestanden ruver godt i landskapet i hall D, på verdas største fiskerimesse.

...

Ny fiskerikai under planlegging

Hamnesjef i Flora Hamn, Erik Svendsen, fortel at ei ny fiskerikai er under planlegging i Florø.

...

Effektive regionar? I Sogn og Fjordane?

NHO sin årskonferanse skal handle om effektive bu- og arbeidsregionar. No ber den lokale NHO-direktøren Jan Atle Stang om lokale innspel å ta med seg til torgs.