...
Sysselmannen på Svalbard har valgt å henlegge saken etter at en isbjørn ble avlivet i Hyttevika ved Hornsund på Svalbard forrige måned. Foto: Kjell Werner, ANB

Henlegger sak etter isbjørnskyting

Sysselmannen på Svalbard har valgt å henlegge saken etter at en isbjørn ble avlivet i Hyttevika ved Hornsund på Svalbard forrige måned.

Publisert 24.04.2013 kl 07:16 Oppdatert 24.04.2013 kl 07:28

Tips ein venn på e-post:En isbjørn på over 300 kilo ble skutt etter at den forsøkte å ta seg inn gjennom et vindu på en fangsthytte 24. mars.

– Saken er henlagt som intet straffbart forhold, opplyser assisterende sysselmann Lars Erik Alfheim.

Isbjørnen ble skutt av en mann fra Longyearbyen som holdt til i den gamle fangsthytta sammen med kona. De to har forklart at bjørnen gjentatte ganger forsøkte å komme seg inn i hytta og at den ikke lot seg skremme.

– Isbjørnen er fredet, men kan avlives i selvforsvar, påpeker Alfheim.

Ekteparet var fysisk uskadd, men skjelvne etter hendelsen forrige måned.

Isbjørnen ble fraktet med helikopter til Longyearbyen. Der ble den målt til å være 2,09 meter lang, mens vekten var 305 kilo. (ANB-NTB)

På framsida no


...

- Florøs beste sesong

- Vi skulle gjerne tatt tre poeng i dag, men summa sumarum er ikkje eit uavgjort det verste som kunne skje, seier trenar Geir Rindheim.

Beatlesglimt med Jomentum

Sjå bileta frå Jomentum sin Beatles-konsert i Samfunnshuset laurdag.

...

Intimkonsert i stor sal

Flora/Førde/Bergensbandet Good Time Charlie spelte fredag kveld intimkonsert i samfunnshuset.

Redd barnetillegget

Kor mange av dei uføre foreldra kjem til å karre seg opp av sofaen og ut i arbeidslivet når dei misser barnetillegget, lurar Byhjorten på.