...
Sysselmannen på Svalbard har valgt å henlegge saken etter at en isbjørn ble avlivet i Hyttevika ved Hornsund på Svalbard forrige måned. Foto: Kjell Werner, ANB

Henlegger sak etter isbjørnskyting

Sysselmannen på Svalbard har valgt å henlegge saken etter at en isbjørn ble avlivet i Hyttevika ved Hornsund på Svalbard forrige måned.

Publisert 24.04.2013 kl 07:16 Oppdatert 24.04.2013 kl 07:28

Tips ein venn på e-post:En isbjørn på over 300 kilo ble skutt etter at den forsøkte å ta seg inn gjennom et vindu på en fangsthytte 24. mars.

– Saken er henlagt som intet straffbart forhold, opplyser assisterende sysselmann Lars Erik Alfheim.

Isbjørnen ble skutt av en mann fra Longyearbyen som holdt til i den gamle fangsthytta sammen med kona. De to har forklart at bjørnen gjentatte ganger forsøkte å komme seg inn i hytta og at den ikke lot seg skremme.

– Isbjørnen er fredet, men kan avlives i selvforsvar, påpeker Alfheim.

Ekteparet var fysisk uskadd, men skjelvne etter hendelsen forrige måned.

Isbjørnen ble fraktet med helikopter til Longyearbyen. Der ble den målt til å være 2,09 meter lang, mens vekten var 305 kilo. (ANB-NTB)

På framsida no


...

Foreslår frislepp på eigarskap

Fiskeriminister Elisabeth Aspaker (H) vil fjerne avgrensingane på kor mykje storkapitalen kan eige av den norske oppdrettsnæringa.

...

Kjenner du Årets Gründer?

I fjor gjekk Melin Medical av med sigeren. 1. oktober er fristen for å lansere den du har mest tru på.

...

No blir dei filmstjerner

Hjortekolla Rikki, matfar Johan Trygve Solheim og miljøet rundt Svanøy Hovedgård står sentralt når NRK viser filmen "Med hjarte for hjorten" 11. september.

...

Slutt for Jackpot Bingo avd.8

Bingo-utropa i lokala på Evja i Florø har stilna for godt.