...
Sysselmannen på Svalbard har valgt å henlegge saken etter at en isbjørn ble avlivet i Hyttevika ved Hornsund på Svalbard forrige måned. Foto: Kjell Werner, ANB

Henlegger sak etter isbjørnskyting

Sysselmannen på Svalbard har valgt å henlegge saken etter at en isbjørn ble avlivet i Hyttevika ved Hornsund på Svalbard forrige måned.

Publisert 24.04.2013 kl 07:16 Oppdatert 24.04.2013 kl 07:28

Tips ein venn på e-post:En isbjørn på over 300 kilo ble skutt etter at den forsøkte å ta seg inn gjennom et vindu på en fangsthytte 24. mars.

– Saken er henlagt som intet straffbart forhold, opplyser assisterende sysselmann Lars Erik Alfheim.

Isbjørnen ble skutt av en mann fra Longyearbyen som holdt til i den gamle fangsthytta sammen med kona. De to har forklart at bjørnen gjentatte ganger forsøkte å komme seg inn i hytta og at den ikke lot seg skremme.

– Isbjørnen er fredet, men kan avlives i selvforsvar, påpeker Alfheim.

Ekteparet var fysisk uskadd, men skjelvne etter hendelsen forrige måned.

Isbjørnen ble fraktet med helikopter til Longyearbyen. Der ble den målt til å være 2,09 meter lang, mens vekten var 305 kilo. (ANB-NTB)

På framsida no


– Sjødeponi er trygt

Nordic Mining avviser Havforskingsinstituttet sin kritikk av tilleggsundersøkingane som prinsipiell. – Vårt mål er å skape ny og berekraftig industri, understrekar adm.dir. Ivar Fossum.

Redda til livet

Aud-Elin Igland Øyen (49) jobbar som billettør på Fløibanen i Bergen. Ho har ei ti år gammal dotter og har nyleg gifta seg. Takka vere Arne Grotle (75).

...

INTEMPO- er årets gründer

- Det betyr veldig mykje for meg å bli Årets Gründer. Jo fleire som får vite kva våre minst er i stand til å lære, jo betre er det.

Lanserer latterboka

...

Det kan bli ein latterfylt kveld på Blomsterhagen når Herdis Dyvik skal presentere si nye bok som handlar om helsebringande latter.